• Imprimeix

Ciutadania

Sobre les drogues

Què són, d'on provenen, de quins tipus n'hi ha, com actuen i quins efectes i riscos tenen per a la salut.

Mites

Hi ha molts mites al voltant de les drogues i el seu consum, com per exemple, pensar que l'alcohol ajuda a entrar en calor, que el cànnabis no crea dependència o que fumar un cigarret relaxa. Aquí teniu una llista dels tòpics més estesos

Què podeu fer per prevenir?

Com es poden reduir els riscos associats al consum de drogues i disminuir els consums problemàtics.

Quan el consum d'alcohol i altres drogues és un problema

Tot i que no totes les persones que tenen algun contacte amb drogues tenen necessàriament problemes, hi ha determinades situacions que us poden fer pensar que el consum se us està escapant de les mans.

Busqueu ajuda?

Com es pot fer front a un problema amb el consum de drogues: tipus, centres de tractament, serveis d?informació i orientació en drogodependències, recursos sanitaris disponibles.

El consum de drogues a Catalunya

Dades sobre l?evolució i la prevalença del consum de drogues a la població de Catalunya, segons els diferents tipus de substàncies.

Enllaços d'interès

Per obtenir més informació sobre les drogues i les drogodependències, consulteu la llista de recursos següent.

Les drogues davant la llei

Si voleu estalviar-vos problemes legals i judicials relacionats amb el consum de drogues, és important conèixer una mica tot el que diuen les lleis sobre aquesta matèria.

Amb l’Alcohol menys és millor

Campanya de sensibilització sobre el consum d’alcohol organitzada anualment en el marc del Dia sense alcohol, el 15 de novembre.

Glossari

Llista de termes relacionats amb l'àmbit de les drogodependències.