• Imprimeix

Qui us pot orientar

Serveis d’informació, orientació i assessorament adreçats a les persones amb drogodependències i els seus familiars.

Si teniu problemes amb l'alcohol o altres drogues, si en consumiu més del que voldríeu o veieu que això us afecta a les relacions familiars o laborals, contacteu amb:

  • Línia Verda. És el servei d'informació i orientació en drogodependències de la Generalitat de Catalunya. Podeu fer la consulta gratuïta per telèfon (900 900 540), per escrit o per xat. També és possible sol·licitar una consulta presencial amb professionals especialitzats trucant prèviament al telèfon de Línia Verda, de 9 hores a 20 hores, de dilluns a divendres.
  • Atenció Ciutadana (012). Servei d'informació sobre temes d'interès ciutadà i de caràcter general gestionat per la Generalitat de Catalunya. Disponible les 24 hores del dia, tots els dies de l'any.
  • CatSalut Respon  (061). Servei d'informació telefònica per a qualsevol dubte relacionat amb la vostra salut o per a consultes relacionades amb la sanitat (centres sanitaris, farmàcies…).
  • Centres d'atenció primària (CAP) més propers al vostre domicili actual.
  • Consulta Oberta. Servei de consulta oberta absolutament confidencial del programa “Salut i escola” adreçat a estudiants de l'ESO d'escoles públiques o concertades.Si, malgrat aquesta informació, decidiu continuar consumint drogues, cal que considereu la manera de reduir al màxim els riscos associats al consum. Podeu buscar més informació a:
  • Energy Control. Projecte del col·lectiu Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) amb informació, assessorament i formació adreçada a reduir els riscos associats al consum de drogues en espais recreatius (discoteques, festivals, raves…).
  • Centres de reducció de danys. Espais adreçats a persones consumidores de drogues en actiu, on s'ofereix tot un ventall de serveis sanitaris (analítiques, exploracions…) i serveis socials (bugaderia, dutxes, alimentació, roba…). Actualment hi ha catorze centres:

 

Data d'actualització:  06.02.2017