• Imprimeix

Idees per organitzar activitats

1

Per facilitar l’organització d’activitats, us plantegem unes quantes idees, pensades sobretot per posar-les en marxa durant la IV Setmana de Sensibilització sobre els Ricos del Consum d’Alcohol que es durà a terme del 13 al 19 de novembre.

 

Difusió de la IV Setmana amb el lema “L'alcohol és responsabilitat de tothom”: distribució del cartell i el díptic de la campanya d’aquest any a la vostra entitat i a la població mitjançant els blocs, intranets, xarxes socials, etc.. Emissió de vídeos informatius a les televisions dels centres, les entitats, les escoles, etc., així com en els mitjans de comunicació local com la ràdio, la televisió local i la premsa escrita.

Taules informatives i de sensibilització: instal·lació de taules informatives amb materials divulgatius de sensibilització sobre el consum d’alcohol en els centres i en les oficines d’atenció al ciutadà o també en els llocs de la via pública més freqüentats (mercats, fires, mercats setmanals, etc.). Es pot aprofitar també per promoure alguna activitat al voltant d’algun material com és el “jugo les meves cartes”, concurs d’autofotos (selfies) afegint l’etiqueta #alcohol #responsabilitatdetothom, etc.).

Xerrades: promoció de debats en diferents espais en centres esportius, casals, centres de salut, etc. al voltant dels  riscos del consum d’alcohol tant per a un mateix com per a tercers. Es pot buscar la implicació de persones conegudes de l’entorn social o de professionals que puguin resoldre dubtes.

En el cas dels centres educatius, o en espais de joves, es recomana fer tallers en lloc de xerrades, per abordar de manera més crítica els aspectes del consum d’alcohol, la influència de l’entorn i dels amics, la llibertat d’escollir, el dret a dir no, i reflexionar sobre què en pensem, etc.

Enregistreu les activitats i els esdeveniments duts a terme i envieu-ne les fotos a través de la compte de Twitter @menysalcohol amb l’etiqueta #alcohol #responsabilitatdetohtom.

Gràcies per la vostra participació!