• Imprimeix

Connecta amb els teus fills i filles (adreçat a les AMPA)

Programa adreçat a pares i mares amb fills/es entre 6 i 16 anys que té per objectius desfer-se de creences errònies entorn del consum de drogues, potenciar les competències parentals positives i prevenir les conductes de risc relacionades amb el consum de substàncies.

El Programa ofereix un conjunt d’eines educatives per resoldre els dubtes i les inseguretats que es tenen al voltant de la important tasca de connectar amb els fills per educar-los i conviure-hi.

El Programa consta de materials educatius adreçats a pares i mares, i s’organitzen tallers per a famílies sobre prevenció a través de les AMPA dels centres educatius.

connecta AMPA

Descripció

El programa ofereix un conjunt d’eines educatives.

Per una banda, els diferents MATERIALS EDUCATIUS de suport, com la Guia informativa(amb informació, consells, adreces d’interès i activitats per reflexionar sobre temes relacionats amb les drogues en general i la sexualitat) o els Monogràfics (amb informació específica de cadascuna de les principals substàncies consumides pels joves), entre d’altres.

Per altra banda, el Programa també organitza TALLERS per a famílies sobre prevenció, a través de les AMPA dels centres educatius, entitats i associacions, amb les finalitats següents:

  1. Ajudar a resoldre dubtes, pors i inseguretats envers el consum de drogues.
  2. Dotar d’estratègies de prevenció per facilitar i millorar la comunicació amb els fills/es.
  3. Oferir un espai de reflexió i d’acompanyament on es treballen els factors clau de protecció familiar basats en el model teòric de parentalitat positiva .

Les sessions es duen a terme per professionals de l’àmbit de l’educació i la salut, que tenen una àmplia experiència en prevenció de conductes de risc.

Els tallers s’organitzen en dues propostes:

1/ Tallers “PARLEM” I “ACTUA”: Es treballen els temes següents: els pares i les mares com a models (què fem, què diem, com actuem...), la comunicació (el diàleg, saber escoltar, ...), els amics (el grup d'iguals), els límits (normes, referents...), l’autoestima i les habilitats parentals positives.

2/ Taller “SOMRIU”: Es treballen els temes següents: adolescència, educació emocional, promoció-prevenció, resiliència, mediació, tècniques de comunicació, escolta, disciplina, cohesió, autoregulació, resolució de conflictes, etc.

A qui va adreçat?

Pares i mares.

On es pot posar en pràctica?

En l'àmbit escolar, del lleure o tallers per a pares i mares.

Idiomes

Català.

Data d’inici

2003.

Per a més informació

Sub-direcció General de Drogodependències
Agència de Salut Pública de Catalunya
Departament de Salut
C. Roc Boronat, 81-95
08005 Barcelona
Tel.: 93 551 36 08
Adreça electrònica: drogues.salut@gencat.cat

 

Entitat gestora (per a sol·licitar tallers):
Associació Connecta i Actua
Telèfon: 93 668 99 33
Data d'actualització:  05.11.2017