• Imprimeix

PLA FUNCIONAL DEL PROGRAMA D’INTERCANVI DE XERINGUES A LES FARMÀCIES COMUNITÀRIES

pla_funcional_PIX_farmacies_comunitaries_300px

Guia d’implementació del programa d’intercanvi de xeringues (PIX) a les farmàcies comunitàries, en la qual  s’aborden els diferents àmbits i processos implicats en el desenvolupament del PIX a les farmàcies.

Descripció

La Sub-direcció General de Drogodependències, conjuntament amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, ha elaborat un Pla Funcional amb l’objectiu de facilitar als professionals de farmàcia d’eines i recursos per a la gestió del Programa.

La primera part del document aporta informació sobre epidemiologia del consum de drogues i l’eficàcia dels programes de reducció de danys; la segona part es focalitza en el programa d’intercanvi de xeringues a les farmàcies comunitàries (circuits d’alta, seguiment i baixa del programa, descripció del material d’intercanvi, institucions participants en la coordinació del programa, etc. Finalment, la guia es complementa amb informacions addicionals sobre temes vinculats al Programa, com ara el consum de drogues, la xarxa d’atenció a les drogodependències i orientació sobre educació sanitària, entre altres.

L’objectiu de la guia és dotar els professionals de farmàcia dels coneixements, eines i recursos necessaris per posar en marxa el programa i garantir-ne el bon funcionament.

A qui va adreçat?

Farmacèutics i farmacèutiques comunitàries que participen en el programa d’intercanvi de xeringues (PIX) o tenen interès a fer-ho, serveis d’atenció a les drogodependències, tècnics locals de drogodependències i professionals de salut pública.

On es pot posar en pràctica?

A farmàcies comunitàries

Idiomes

Català.

Any d'edició

2018.

Per a més informació

Subdirecció General de Drogodependències
Agència de Salut Pública de Catalunya
Departament de Salut
C. Roc Boronat, 81-95
08005 Barcelona
Tel.: 93 551 36 08
Adreça electrònica: drogues.salut@gencat.cat 

Data d'actualització:  14.02.2018