• Imprimeix

Informe sobre substàncies analitzades a Catalunya durant 2016

Es presenta l’Informe anual del servei d’anàlisi de substàncies de Catalunya, realitzat per Energy Control, ABD, en col·laboració amb la Sub-direcció General de Drogodependències, que recull els resultats dels anàlisis realitzats al llarg de 2016 a través del treball de l’entitat amb les persones consumidores de substàncies.

25/07/2017 14:07
2

En l’informe d’aquest any destaca l’augment de la puresa d’algunes substàncies, així com l’ús de noves substàncies psicoactives com a adulterants de les drogues més conegudes.

El servei d’anàlisi de substàncies d’Energy Control creix en nº de consultes i visites a la seva seu: a Catalunya han contactat presencialment amb 701 persones durant el 2017.

El servei d’anàlisi de Catalunya s’emmarca dins el Pla d’ actuació en prevenció sobre drogues de la Sub-direcció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya. Els resultats d´aquest informe responen a un dels objectius de l’àmbit de l’oci nocturn del programa Nits de Qualitat, que és:

Compilar informació de manera periòdica sobre el mercat il·legal de drogues i alertar de forma primerenca els consumidors sobre la presència de productes adulterats que representin un risc per a la salut. Amb especial atenció al fenomen de les noves substàncies psicoactives.

També es presenten les dades a nivell estatal.

Podeu consultar l'informe 2016 aquí.