• Imprimeix

Pla d’Acció sobre Drogues de Barcelona 2017-2020

La ciutat de Barcelona ha presentat el 9è Pla d’acció de drogues que inclou el període 2017-2020, el 18 de setembre a la seu del Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències del districte de Sants

18/09/2017 19:09
2

L’objectiu del 9è Pla és garantir un abordatge integral de les addiccions, des de la prevenció fins al tractament i la reinserció d’aquelles persones que tenen problemes derivats del consum de drogues. Per això es consideren elements clau l’equitat, la justícia social i els drets de les persones usuàries de drogues, per evitar-ne la discriminació i l’estigma.

El Pla s’aborda des d’una perspectiva transversal que inclou tant l’àmbit de la salut, serveis socials, educació, seguretat i economia.

Inclou per primer any les addiccions tecnològiques i estratègies per afrontar pràctiques de consum de drogues vinculades al sexe.

També es prioritza, la lluita contra l’estigma, la prevenció del consum excessiu d’alcohol i la desigualtat de gènere.

El Pla ha estat elaborat amb les aportacions de més de 300 persones d’entitats, persones usuàries i professionals, el Grup de treball de Drogodependències de l’Ajuntament de Barcelona i el Grup de Drogues del Consell de Benestar Social de la ciutat. L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha estat l’encarregada coordinar-ho. I també ha comptat amb la participació del Consorci Sanitari de Barcelona i la Sub-direcció de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Més informació sobre la presentació del Pla de Drogues