• Imprimeix

Campanyes de denúncia de la violència sexual en espais de festa.

Aquest estiu s’han llançat diverses campanyes audiovisuals per disminuir el sexisme en espais d’oci nocturn. Us presentem el vídeo musical realitzat per Energy Control i el vídeo realitzat per l’observatori Noctámbul@s.

21/08/2017 14:08
1

Energy Control, el programa de la ONG Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), reclama espais d’oci igualitaris lliures d’agressions sexistes a través de la campanya #NoJodaslaFiesta, que denuncia els abusos sexuals en espais de festa a través d’un clip que retrata situacions massa comuns i normalitzades d’abús sexual en l’oci nocturn i les festes populars.

El clip presenta quatre situacions comuns a través de les quals se situa la responsabilitat de l’agressió en la persona que la fa, i deixa clar que el consum d’alcohol o altres drogues per part dels homes mai és excusa ni justifica una agressió sexual. De la mateixa manera, es desresponsabilitza a les dones de patir qualsevol agressió pel fet d’haver begut o consumit altres drogues, fugint de posicionaments on es recomana a les dones beure amb moderació, o abstenir-se, com a mesura de prevenció per a no exposar-se al risc de ser agredides, situant la responsabilitat de les agressions en elles mateixes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Per la seva banda, l’Observatori Noctámbul@s, projecte de la Fundació Salut i Comunitat, ha llançat “El sexismo también sale de fiesta”,  una campanya educativa per a la prevenció de les violències sexuals en espais festius.

 

 

 

Us recordem que podeu consultar el material La prevenció de la violència masclista en l’oci nocturn, un anàlisi de 19 campanyes de prevenció de la violència sexista  en espais d’oci nocturn realitzat per la Sub-direcció General de Drogodependències, per recolzar i donar idees als professionals o entitats que estiguin pensant en desenvolupar una campanya o programa sobre aquest afer. També podeu consultar el dossier temàtic Oci juvenil, nit i agressions i actituds masclistes realitzat pel centre de recursos juvenils, Direcció General de Joventut, un recull de bibliografia, noticies i campanyes al voltant de les violències sexuals i la nit.

 

Més informació: