• Imprimeix

Canvi Data. Curs Prevenció comunitària de drogues en espais de festa

L'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), a través de la seva Escola de Formació del Voluntariat, organitza els dies 11 i 12 de desembre la formació “PREVENCIÓ COMUNITÀRIA DE DROGUES EN ELS ESPAIS DE FESTA”.

28/11/2017 19:11
2

El curs, de 10 hores, s’adreça a persones interessades en drogodependències (prevenció i assistència), que ja realitzin tasques de voluntariat en aquest àmbit o aquelles que s’hi volen iniciar.

Els objectius de la formació són: Aprofundir en el coneixement teòric sobre el consum recreatiu de drogues; Dotar d’eines i estratègies pràctiques en la reducció de riscos; Resoldre, de manera conjunta, situacions relatives a l’oci nocturn i la salut.

El programa formatiu s’estructura en 4 blocs:

1 Particularitats del consum juvenil de drogues: Espais d’oci i festa / Substàncies, hàbits i tendències en el consum / Riscos i problemàtiques de consum

2 Intervenció preventiva des dels models de responsabilitat: Evitar conductes associades a la intoxicació / Observació del funcionament propi per a l’autoregulació / Drogues i Salut Sexual / Dispensació Responsable d’Alcohol.

3 Pautes generals per un abordatge educatiu de cada substància: Consum de drogues des d’una perspectiva de reducció de riscos / Pautes útils per no consumir, aplicades a la oferta i viables en un entorn de consum / Les noves substàncies psicoactives.

4 Voluntariat associat a la reducció de riscos: Materials i recursos de referència / L’experiència d’Energy Control / Preguntes freqüents en espais d’oci.

 

El curs està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.

Més informació: