• Imprimeix

3a Trobada de Nits Europees: Nits del futur

Els dies 1, 2 i 3 de febrer se celebrarà a Lió, França, aquesta trobada que representa una plataforma d'informació i intercanvi pel que fa a la Nit a Europa. Una manera de compartir pràctiques, normes i aspiracions de cada territori per tal d'aconseguir una visió holística i concreta de les nits europees, i d'aquí deduir consideracions sobre la vida nocturna que val la pena explorar.

24/01/2018 14:01
1

Aquest esdeveniment reuneix professionals de la nit, institucions, associacions, acadèmics, dissenyadors i usuaris de diferents ciutats europees, amb l'objectiu d'intercanviar bones pràctiques, proposar solucions per millorar la vida nocturna i ser font de propostes per els responsables de la presa de decisions.

En aquesta tercera edició s'utilitzarà un nou format de conferència, a través de 10 grups de treball que intentaran elaborar línies de reflexió i / o solucions sobre problemes clau de la vida nocturna. Professionals de la salut, investigadors, representants elegits, sociòlegs, professionals nocturns, professionals d'hotels i restaurants, personalitats de l'art i altres experts europeus ... formaran part d'aquests grups de treball i discussió. El contingut generat a partir d'aquest treball es publicarà en un Manifest, durant el mes de maig, que implicarà un marc destinat als qui observen, analitzen, prenen decisions i estructuren l’àmbit de l’oci nocturn a Europa. La Sub-direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya participarà en un d’aquests grups de treball.

L’esdeveniment l’organitza la plataforma europea d'intercanvi i d'observació EuroCouncil of the Night.  Aquesta plataforma està formada per comunitats i professionals de Berlín, Milà, Lisboa, Madrid, Barcelona, ​​Brussel·les, Rotterdam i París, les organitzacions Pierrots of the Night, CSCAD, UMIH, SNEG, MAP Network i experts agrupats en l'acció Nuit Collective.

En aquesta plataforma d’intercanvi d'experiències, cinc organitzacions han unit les seves habilitats i els seus mitjans per augmentar l'eficàcia de la seva acció al voltant de la valoració de la nit i la promoció de bones pràctiques festives: Social Cat Cooperativa (Itàlia), Pierrots of the Night (França), Quality Night (Bèlgica), el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona (Catalunya).

Més informació: Meeting of European Nights: Nights from the Future