• Imprimeix

L'eliminació de l'hepatitis C. Debat entre experts en salut, a Madrid

L’esdeveniment ha estat organitzat per The Economist Events, amb el títol "Assolint l'Eliminació de l'Hepatitis C a Espanya”.

10/06/2018 14:06
1

The Economist Events ha convocat a Madrid, el dijous 7 de juny, destacats professionals i experts de la salut per analitzar la situació actual de l’hepatitis C i abordar les oportunitats i reptes per a la seva eliminació en el sistema de salut espanyol.

Segons l’informe "Enfocament políticos per a abordar l’hepatitis C a Espanya", presentat durant la jornada organitzada per The Economist Events, i impulsat per Gilead, des de 2015 (amb la implementació del Pla Estratègic Nacional per a l’abordatge de l’hepatitis C), s’han tractat aproximadament a 100.000 pacients afectats pel virus (VHC), amb una taxa de guariment del 95%. Segons els experts sanitaris els tractaments antivirals d’acció directa (AAD) han estat claus per aconseguir aquests resultats. Tot i així, hi ha consens en la necessitat d’un cribratge poblacional i un diagnòstic immediat per fer front al repte.

Joan Colom, Director del Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques, i Sub-director general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha participat en el grup d’experts que han debatut sobre els  grups de pacients de hepatitis C més vulnerables, entre els que estan els usuaris de drogues injectables,  els reclusos en centres penitenciaris, els immigrants de determinades regions del món o els homes que fan sexe amb homes, entre altres grups de risc.

Aquest grup d’experts estava integrat, a més de Joan Colom, per Enrique Acín, cap de l’Àrea de Salut Pública de la Subdirecció de Sanitat Penitenciària del Ministeri de l’Interior, Javier García Samaniego, cap de la Unitat d’Hepatologia de l’Hospital Universitari La Paz i Coordinador de l’Aliança per a l’Eliminació de les Hepatitis Víriques a Espanya, i Enrique Ortega, director gerent del Departament de Salut de l’Hospital General de València.

En aquest marc de debat, Colom ha destacat el projecte català, a través del Pla de prevenció i control de l’hepatitis C a Catalunya, elaborat l’any 2017, en el qual s’inclouen programes d’actuacions específiques per a cada un dels col·lectius sensibles, atenent a la diversitat i idiosincràsia d’aquests grups de risc.

Més informació: The Economist Events