• Imprimeix

Reunió de la Comissió Interautonòmica de Drogues del PNSD a Saragossa

El 29 de novembre la Comissió Interautonòmica de Drogues del Plan Nacional sobre Drogas ha debatut a Saragossa sobre diversos temes, entre els quals hi ha l’envelliment de les persones usuàries de drogues i el síndrome de l’alcoholisme fetal (SAF).

01/12/2018 09:12
1

http://www.pnsd.mscbs.gob.es/home.htm

Saragossa ha acollit la Comissió Interautonòmica de Drogues, presidida per la Delegada del Govern pel Plan Nacional sobre Drogas, María Azucena Martí, i de la que en formen part els responsables directius dels Plans Autonòmics sobre Drogues.

La comissió, que ha comptat amb la presència de la consellera de sanitat del govern espanyol, Pilar Ventura, qui ha donat la benvinguda als representants de les 17 comunitats autònomes presents a la trobada, y als de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, ha debatut sobre l’abordatge coordinat de diferents problemàtiques relacionades amb les drogodependències.

A petició de Catalunya, s’ha debatut sobre la problemàtica del SAF (Síndrome de l’alcoholisme fetal) per tal de donar la millor resposta a aquesta realitat. Joan Colom, sub-director general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha presentat la situació actual sobre a quest tema i ha presentat els resultats de l’estudi pioner realitzat a Catalunya sobre l’afectació per trastorns de l’espectre alcohòlic fetal (TEAF) dels nens i nenes adoptats a Catalunya procedents dels països d’Europa de l’est (Rússia i Ucraïna). Aquest estudi ha sigut liderat i coordinat per l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció i la Sub-direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i s’ha fet amb la participació de tres Hospitals de referència a Catalunya; l’Hospital Clínic, l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital Sant Joan de Déu. (Accés a la notícia de la presentació dels resultats de l’estudi).

Les altres temàtiques que s’han abordat durant la reunió han estat el Joc presencial (revisió de la legislació i el diagnòstic) i les problemàtiques de les addicions en col·lectius vulnerables, com són les dones víctimes de violència relacionada amb problemes d’addicció i les persones drogodependents que han envellit (“Ageing”).

Aquesta reunió s’emmarca dins els objectius de l’Estrategia Nacional sobre Adiccions 2017-2024