• Imprimeix

Informe Mundial sobre Drogues 2018, de la UNODC

L'Oficina de l'ONU contra la Droga i el Delicte (UNODC) ha publicat el seu informe anual en el qual es destaquen 3 tendències: crisi de opioides, abús de medicaments i nivells rècords d'opiacis i cocaïna a nivell mundial.

05/07/2018 13:07
1

L'Informe Mundial de Drogues 2018 de la UNODC ofereix una mirada global de l'oferta i demanda d'opiacis, cocaïna, marihuana, estimulants de tipus amfetamínic i Noves Substàncies Psicoactivas (NSP), així com del seu impacte en la salut. L'informe assenyala els diversos patrons de consum de drogues i les vulnerabilitats en grups específics d'edat i gènere, i igualment aborda les dinàmiques del mercat mundial de drogues.

L'ús de fàrmacs sense prescripció mèdica s'està convertint en una gran amenaça per a la salut pública i per a l'aplicació de la llei a tot el món. Els opiacis causen el major dany i representen el 76% de les morts associades al consum de substàncies psicoactives, segons l'últim informe. Veure més sobre els resultats de l'informe 2018 aquí.

L'Informe Mundial sobre Drogues 2018 es presenta en un format especial de cinc llibrets:

Nº1- RESUM EXECUTIU. Resumeix el contingut dels quatre llibrets següents i presenta les implicacions en les polítiques.

Nº2- DEMANDA I OFERTA DE DROGUES. Descripció global de les últimes estimacions i tendències en el subministrament, el consum i les conseqüències per a la salut de les drogues.

Nº3- MERCATS DE DROGUES. Examina les tendències actuals del cultiu, la producció i el consum de les tres drogues d'origen vegetal (cocaïna, opiacis i cànnabis), revisa els últims avenços en les polítiques de cànnabis i ofereix una anàlisi del mercat mundial de drogues sintètiques, inclosos les NPS (noves substàncies psicoactives).

Nº4- DROGUES I EDAT. Analitza l'abast del consum de drogues entre els grups d'edat, especialment entre els joves i la gent gran, revisant els riscos i vulnerabilitats del consum en adolescents, les conseqüències socials i de salut que experimenten, així com les qüestions relacionades amb la necessitat de atenció mèdica de les persones grans que consumeixen drogues.

Nº5- DONES I DROGUES. Analitza els problemes específics relacionats amb el consum de drogues entre les dones, incloent les conseqüències socials i de salut del consum i l'accés al tractament.

MAPES I TAULES

Accés directe per a descarregar l’informe (llibrets)