• Imprimeix

La UAB, primera universitat que rep el distintiu “Q de Festa!”

El dilluns 5 de novembre, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha atorgat el distintiu “QdeFesta” a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per la seva festa major.

05/11/2018 10:11
1

 És el primer cop que una festa universitari catalana comptarà amb el distintiu de qualitat “QdeFesta” ja que fins ara s’havia atorgat a locals, festes majors i festivals de música.                      

En l'acte de lliurament de la distinció, celebrat al campus de Bellaterra, han participat  Sra. Margarita Arboix, Rectora de la UAB, el Sr. Joan Colom, Sub-director General de Drogodependències i la Sra. Sara Moreno, vicerectora d’alumnat i ocupabilitat. També hi ha participat la Fundació Autònoma Solidària, l’Observatori de la Igualtat de la UAB, així com la resta d´entitats i professionals de la Universitat que conformen la comissió de festes.

 La Festa Major de la UAB, que comença aquest dijous 8 de novembre,  té una llarga tradició de fa més de 30 anys amb una gran afluència de públic i de participació per part dels estudiants. El campus de Bellaterra s’omple de paradetes, actuacions musicals i activitats culturals, solidàries i esportives.

El lema d’aquest any es dedicarà a les persones refugiades #UABrefugi: l'Autònoma acull. Amb activitats centrades en les persones refugiades i la crisi humanitària que suposa. Gràcies al Programa Refugi, cada any, entre 40 i 60 persones en cerca de refugi són acollides a la Vila Universitària de la UAB

La Festa Major UAB 2018 compleix amb els criteris del distintiu, i compta amb un estand informatiu sobre drogues i reducció de riscos, amb accés gratuït a aigua fresca, disponibilitat d’aliments , taps per a les orelles i informació detallada i actualitzada sobre els mitjans de transport públic més propers. També ofereix un punt lila d’atenció a les violències sexuals. 

Així mateix, dos estudiants responsables de cada una de les  50 paradetes han realitzat una formació de dues hores sobre estratègies de dispensació responsable d’alcohol i oferiran  almenys un còctel saludable a cada paradeta. El curs s’ha fet en el marc de la formació de 6 hores que la UAB fa als paradistes en matèria de salut, seguretat, emergències i medi ambient. 

El Q de festa és un projecte, iniciativa de la Sub-direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública, que reconeix  els  espais d’oci que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat, per tal de disminuir els riscos associats al consum de substàncies, com ara les intoxicacions o l’accidentalitat vial. Actualment a Catalunya tenim 64 espais distingits amb el Q de Festa! 11 ciutats que hi participen, 380 professionals de la nit formats en més de 30 formacions. 

La implementació del Q de festa! a la UAB dóna continuïtat i amplia el treball que des del 2000 la Sub-direcció de Drogodependències duu a terme en el campus de la UAB, a través del Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària que promou estils de vida més saludables i s’adreça a estudiants del campus.  L’any passat al voltant de 2.000 estudiants van participar en les accions de formació i sensibilització del programa. 

Més informació: