• Imprimeix

Disponible l’actualització dels Estàndards Internacionals en la prevenció del consum de drogues de la UNODC / OMS

L’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC - United Nations Office on Drugs and Crime) i la OMS van presentar, el passat mes de març a Viena, la segona edició actualitzada dels Estàndards Internacionals en la prevenció de les drogodependències. Aquesta nova edició confirma les conclusions presentades en la primera versió del document, publicat el 2013.

08/04/2018 14:04
1

Aquesta segona edició dels Estàndards Internacionals resumeix l'evidència científica disponible actualment, a partir de revisions sistemàtiques recents, de les actuacions en prevenció del consum de drogues a nivell mundial. L’objectiu és identificar les estratègies eficaces i descriure les característiques de les intervencions i polítiques que han demostrat obtenir resultats positius.

A més, s’identifiquen i es descriuen els principals components i característiques d'un sistema nacional de prevenció de les drogodependències, amb la finalitat d’orientar a les administracions en el desenvolupament de programes, polítiques i sistemes que siguin una inversió veritablement eficaç per al futur dels infants, joves, famílies i la comunitat en general.

Aquest treball es basa i és complementari a la feina feta per moltes altres organitzacions (per exemple, EMCDDA, CCSA, CICAD, Mentor, NIDA) a les quals la UNODC reconeix la seva tasca prèvia en el desenvolupament d’estàndards i directrius sobre diversos aspectes de la prevenció de drogues.

Podeu descarregar el PDF dels ESTÀNDARDS INTERNACIONALS DE LA PREVENCIÓ DEL CONSUM DE DROGUES o des del Web de la UNODC aquí.

Més informació:

  

Més informació relacionada: